Att köpa skäggolja online

Du kan köpa skäggolja online från samma butiker som säljer mat online.  Du hittar dock ett mycket bättre utbud skäggoljor hos online butiker som specialiserar sig på skägg och skäggvård.  Fortsätta läsa nedan för att lära dig mer om skäggolja eller klicka länken om du vill lära dig mer om att köpa skäggolja online.

skäggolja man

Att använda skäggolja är bra för både skägget och skäggbotten, och hjälper till att hålla skägget friskt och hälsosamt. Skäggstråna blir mjukare och huden mindre trolig att bli torr och irriterad. Dessutom finns det skäggoljor som både doftar härligt och ger skägget en extra fin lyster.

Det finns många olika skäggoljor att välja mellan och man kan behöva testa några olika innan man hittar rätt. Vissa personer behöver dessutom variera skäggolja beroende på säsong eftersom deras hud och skägg påverkas av omgivningen. Man kan till exempel behöva en viss skäggolja under vintern när man utsätts för kyla och mycket torr inomhusluft, och en annan för den del av året då det är sommarsol och många salta bad som gäller. Vårt tips är därför att man börjar med att köpa små förpackningar tills man hittat rätt. Ett annat alternativ är att köpa de enskilda ingredienserna och blanda sina egna skäggoljor så att man får dem precis som man vill, och enkelt kan skapa små portioner att experimentera med.

Att applicera skäggolja

 1. Droppa 2-4 droppar skäggolja i handflatan. Det kan kännas som lite, men ofta räcker detta. Har du behov av mer kan du göra en andra applicering, det är att föredra framför att smacka på med mycket olja vid första behandlingen och märka att det blev alldeles för mycket.
 2. Gnid handflatorna mot varandra.
 3. Stryk handflatorna uppifrån och ned i skägget för att applicera oljan.
 4. För fingrarna genom skägget och massera varsamt in olja i huden.
 5. Kamma/borsta igenom skägget med skäggkamm eller skäggborste för att ytterligare fördela oljan. Nu kan du också passa på att forma skägget som du vill ha det.

Vi rekommenderar att man använder skäggolja varje dag som en del av den dagliga hygienrutinen. Även den som bara har ett kort skägg kan med fördel använda skäggolja varje dag.

Ska vax appliceras innan eller efter oljan?

Om du vill använda skäggvax ska det appliceras efter oljan, eftersom vaxet förhindrar olja från att tränga in i skäggstråna.

Om skäggolja

skäggolja Det skäggoljor som finns på marknaden brukar bestå av en grundolja plus diverse andra ingredienser. Dessa ingredienser tillsätts för sina vårdande och hälsobefrämjande egenskaper, och/eller för att de doftar gott. Exempel på populära ingredienser i skäggolja är eukalyptus, saffran, cederträ, gran, en, sandelträ, citrusolja (t ex bergamott) och rosmarin. Det förekommer också att ämnen tillsätts för att motverka att oljan härsknar.

Exempel på grundoljor för skäggolja:

 • Arganolja
 • Mandelolja
 • Kokosolja
 • Avokadoolja
 • Nattljusolja
 • Jojobaolja
 • Hampfröolja

Tips för att ta hand om sin skäggolja

 1. Köp lagom små förpackningar så att inte oljan blir stående länge. Anpassa efter hur mycket du använder; den som använder mycket olja kan förstås göra slut på en större förpackning lika snabbt som någon som använder lite olja jobbar sig igenom en miniförpackning.
 2. Skydda skäggoljeflaskan mot ljus, eftersom ljus bidrar till att bryta ned oljan. Det är därför många skäggoljor säljs i mörka ogenomskinliga flaskor. Om flaskan är ljus och genomskinlig är det extra viktigt att förvara den i ett mörkt skåp eller liknande, istället för att ha den stående ute i ljuset.
 3. Släpp in så lite luft som möjligt i flaskan. Öppna, häll ut några droppar olja i ena handen, och stäng sedan korken direkt igen. (Det går att lära sig stänga flaskan med ena handen om man övar lite.) Innan du ställer undan flaskan, dubbelkolla att du skruvat åt korken ordentligt.
 4. Skaka inte flaskan. När du skakar in syre i oljan bidrar du till en snabbare oxidationsprocess, vilket är negativt.
 5. Värme bidrar till nedbrytningsprocessen, så förvara oljan svalt. Att till exempel ha den stående på ett bord framför ett element eller på en plats där den utsätts för solsken genom fönstret är inte att rekommendera. Tänk också på att badrum kan bli väldigt varma när någon tar en lång het dusch.